IT Asset Manager / Connect-IT User Discussions
cancel

Throwing error- Failed to Execute while saving database structure wizard in application designer

SOLVED
Go to solution
Highlighted
Contributor.. Preeti Singh Contributor..
Contributor..

Throwing error- Failed to Execute while saving database structure wizard in application designer

Hello guys,

I am beginner in Asset manager. Please help me to resolve the error. 

Database structure is failing to execute. It is also throwing below error-

Anonymous LDAP authorization is not authorized (The field 'LdapDN', which stores the login is empty, or the password is empty). ('Line 1 of script 'FINISH.Do, line 74'').

db structure.png

db str2.png

Thanks in advance,

Preeti Singh

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Mark Cullen_1 Acclaimed Contributor.
Acclaimed Contributor.
Solution

Re: Throwing error- Failed to Execute while saving database structure wizard in application designer

If you captured a log while saving the database, then review for more messages.  Also, depending on what you were trying to accomplish (screenshot looks like database creation) you may need to use oob Admin instead of another user with admin rights.  Also, as the error messages relate with LDAP, you may want to ensure used user has related objects populated correctly.

2 REPLIES
Mark Cullen_1 Acclaimed Contributor.
Acclaimed Contributor.
Solution

Re: Throwing error- Failed to Execute while saving database structure wizard in application designer

If you captured a log while saving the database, then review for more messages.  Also, depending on what you were trying to accomplish (screenshot looks like database creation) you may need to use oob Admin instead of another user with admin rights.  Also, as the error messages relate with LDAP, you may want to ensure used user has related objects populated correctly.

Micro Focus Frequent Contributor
Micro Focus Frequent Contributor

Re: Throwing error- Failed to Execute while saving database structure wizard in application designer

Hi,

 

Yes, double check the field LdapDN and the password are NOT empty.

If they are supposed to be empty, for some reason, then

Maybe you can try:

1. Login to WIndows Client with Admin user.

2. Go to Administration -> Database options

3. Set "Authorize Anonymous LDAP connections" to YES.

4. Get back to App designer and try again what you were doing before.

Check the details for all the LDAP DB Options here:

https://docs.microfocus.com/AM/9.70/Content/Tailoring/ch02s02.html?Highlight=ldap

 

 

Regards,
Boryana Kotseva